regler2019-10-08T16:57:00+02:00

regler

På våre LAN gjelder norsk lov. Her gjelder normal folkeskikk som alle andre steder. Det betyr, respekter deltagere og crew. Mobbing og trakassering er strengt forbudt, ta kontakt med crew om du føler deg mobbet eller trakassert. Ved dårlig oppførsel tar vi oss retten til utkastelse, vi ser falske anklagelser på mobbing like strengt som å bli mobbet. 

Det er ingen nedre aldersgrense på våre LAN, men deltagere under 13 år trenger underskrevet samtykkeskjema av forelder/foresatt. Samtykkeskjema finner du her.

Normale plasser er 80×60 cm store, mens V.I.P plasser er 100×60 cm. Alle plassene er oppmerkede. Man kan reservere plasser til våre LAN ved å bruke hallkartet hvor vi selger billetter(Geekevents)

Av sikkerhetsmessige årsaker skal soving skje på anvist område. Ta kontakt med Info:desk om du er usikker på hvor det er. Det er forbudt å slå opp madrass/liggeunderlag i gangene mellom radene. Å sove på plassen sin er lov så lenge det ikke er under bordet.

I soveområde er bråk og støy strengt forbudt. Har du ikke planer om å legge deg eller slå opp sove utstyret er det ikke noe poeng i å befinne seg der.

Vi benytter kun hovedinngangen i kafeen til deltagere og crew. Luftport og nødutganger skal IKKE benyttes som inngang. Gjentatte brudd på dette fører til skriftlig advarsel og eller utkastelse.

Lytt til crew når de har noe å si. Mobbing eller trakassering av crew er like forbudt som å mobbe deltakere. Vi har taushetsplikt, ta kontakt med EsLG styret om du føler deg krenket av en i vårt crew.

Vi tar vare på gjenglemt utstyr inntil 3 uker etter dagen vårt siste arrangement sluttet. Vi legger ut bilder av gjenstander vi finner på Facebook og nettsiden vår. Finner du noe som er ditt må du ta kontakt snarest. Vi tar oss retten til å kaste ting som ikke blir hentet før fristen.

Adgangsbånd er ditt adgangsbevis og blir delt ut ved innsjekk. Har du mistet eller ødelagt ditt bånd må du kontakte Info:desk for nytt. Bånd skal alltid vises frem når du går inn i hallen. Vi oppfordrer deltagere til å vise bånd uoppfordret når du går inn i hallen.

Vi benytter oss av ulike bånd for hvert arrangement, ved bytte til nytt bånd må det vises legitimasjon.

Konsumering eller besittelse av rusmidler er strengt forbudt på våre LAN. Brudd på dette kan medføre utkastelse og eventuelt politianmeldelse. Vi tar oss retten til å kontakte forelder/foresatt om personen(e) er under 18 år.

All alkoholholdig drikke er strengt forbudt på arrangementet, inkludert på parkeringsområdet. Alt av alkohol vil bli beslaglagt og tømt ut. Tydelige berusede personer vil ikke slippes inn på arrangementet. Personer som blir funnet beruset vil bli kastet ut av arrangementet uten refusjon av billettutgifter.

Ved mistanke om rus tar vi oss retten til å benytte promillemåler.

Røyking/vaping er strengt forbudt innendørs og utenfor inngangspartiet til hallen. Dette skal kun skje på anviste plasser eller om deltagere går bort fra hallen.

E-sigaretter, både med og uten nikotin, er siden 2017 omfattet av røykeloven slik at de blir forbudt å bruke alle steder hvor det nå er forbudt å røyke.

Vi refunderer ikke billetter som allerede er brukt i forhold til innsjekk på våre arrangementer. Du kan kontakte oss om refundering av billett(er) dersom du/dere ikke har mulighet til å delta eller har en annen gyldig grunn.

Høyttalere er lov så lenge det spilles musikk på et moderat nivå. Det skal ikke spilles musikk under en turnering eller stilletid, ei heller hvis deltagere og eller crew ber deg å dempe lyden. Krenkende musikk er strengt forbudt.

Det er ikke lov å koble til hvitevarer til vårt strøm-nett. Det vil si: vannkoker, stekeplater, kjøleskap og lignende.
Minikjøleskap og annet utstyr som går på USB er tillat.
Billetten inkluderer en port i nettverks-switchen (Internett/LAN), og to kontakter i strømnettet vårt.
Hver deltaker får velge en plass, den plassen er et bord som er ferdig oppsatt.

Elektrisk utstyr som hvitevarer og vifter som kobles i stikkontakt er strengt forbudt. Årsaken er at dette kan medføre brudd på vårt elektriske anlegg. Ønsker du å varme medbrakt mat har vi vannkoker og mikrobølgeovn i kantina.

Å oppholde seg på avsperret område er forbudt, respekter anvisninger som “crew only”.

Alle som skal delta i turneringer på våre LAN må være tilstede på arrangementet. Lagleder må bekrefte at alle som skal delta er til stede under en turnering.

Regler for spesifikke spill finnes under “regler” på siden til hvert arrangement. Kontakt oss på nett eller i Info:desk under LAN for spørsmål.

Juksing i turneringer og konkurranser er strengt forbudt. Ved mistanke om juks i en turnering vil deltager(ene) diskvalifiseres og premien vil bli inndratt. Juksing i turnering med pengepremier vil føre til utkastelse, vi tar oss retten til å rapportere lagnavn og spillere til gamer.no og andre LAN.

Ved å benytte vårt nettverk godtar du at vi kan spore opp deltagere dersom det blir brukt til hærverk. Vær forsiktig med våre switcher, gi beskjed dersom noe skulle ryke.

Det er ikke lov til å koble opp annet nettverksutstyr på våre switcher(trådløs router, egen switch). Vær forsiktig når du kobler til/fra nettverkskabler og pass på at du kun trekker i din egen.

Ulovlig bruk av vårt nettverk(spredning av skadevare, hacking, etc.) og vi kan stenge din maskin ut av vårt nettverk.

Vennligst ikke legg penger, kamera, mobiltelefoner, eksterne disker eller andre verdigjenstander synlig. ESLG får sjeldent inn rapporter om tyveri, men vi ser at mange legger igjen eiendeler uten tilsyn. Hvis du er alene med utstyret ditt, bli kjent med de som sitter rundt deg slik at dere kan hjelpe hverandre med å passe på tingene når noen av dere ikke er tilstede. Skriv ned serienummere, slik at vi kan identifisere eiendelen din hvis vi skulle få den inn. Kontakt Sikkerhet hvis noe er stjålet, eller Info hvis du mister noe. Om du finner noe som ikke er ditt, lever dette til Info. Alt av tyveri burde anmeldes.

Respekter andre sine eiendeler. Ikke rør det som ikke er ditt om ikke eieren har gitt tillatelse. Skal du koble opp/ned utstyret ditt er det viktig at du ikke trekker i andre sine strøm/internett kabler

Skal skje på anvist plass ved fotballbanen. Ved henting/levering er det lov til å kjøre opp ved inngangen så lenge man ikke sperrer andre inne.

Har du handlet i butikken? Vi tar oss retten til å inspisere hva du har med deg.

Kast søppel og pant ved våre stasjoner rundt om i hallen og kafeen. Drikk helst opp eller tøm ut burken(i vasken) før du kaster den. Ta kontakt med Info:Desk dersom det er fullt i en av sekkene.

Crew vil fra tid til en annen gå med søppel og pante sekker gjennom gangene mellom plassene.

Regel innført i 2018. Portforbud gjelder for deltagere under 18 år og trer inn på natten mellom kl 01:00 til 06:00. Deltagere står fritt til å gå ut å ta seg luft og eventuelt dra hjem, men å forlate område rundt hallen medfører at en ikke kommer inn hvis gyldig grunn ikke er avtalt på forhånd.

Av sikkerhetsmessige årsaker er det viktig at gangene mellom rader holdes ryddig for utstyr. Soveutstyr skal ligge under plassen eller slåes opp i sove området. Folk kan gjerne sitte i grupper i gangene så lenge det ikke utgjør noe problem for andre deltagere.

Det er viktig at deltakere rydder rundt plassen sin for rot og søl. Kast søppel og pant ved stasjoner rundt om i hallen. Søl ved eller utenfor plassen din skal tørkes opp snarest, kontakt crew for hjelp. Dette er viktig så det ikke blir seigt på gulvet eller på bordplassen. Søling over strømnettet kan føre til kortslutning og eventuelt brann.

Å drive Kommersiell virksomhet og salg er IKKE lov på våre LAN uten tillatelse fra styret.

Det er viktig å tenke på hygiene når du er på våre LAN. Man bor under samme tak med mange personer i flere døgn, god hygiene sprer også mindre bakterier og smitte.

Vask alltid doen og henda etter et toalettbesøk, ta også gjerne en dusj. Ta kontakt med crew dersom det er tomt for papir, såpe eller det er en full søppelsekk på do.

Vi har toaletter i kafeen og i alle garderober, ta kontakt med crew dersom du ønsker å dusje alene.

Visning av pornografisk innhold er forbudt under våre arrangementer.

Laserpeker er strengt forbudt på våre LAN og vil føre til direkte beslag. Årsaken er at laserpeker er skadelig for øynene og kan føre til blindhet.

På våre LAN er våpen strengt forbudt. Det innebærer blant annet kniver, pistoler eller lignende og vil ved besittelse medføre beslag og eventuelt politianmeldelse. Vi tillater heller ikke softgun.

Vi tillater diverse verktøy som skrutrekker, saks, leatherman etc.

Brudd på våre regler kan medføre advarsel og ved gjentatte ganger også beslag. Beslaglagte gjennstander kan hentes ut ved arrangementslutt eller når deltager reiser hjem fra LANet. All form for alkohol vil bli tømt ut og besittelse av narkotika vil bli politianmeldt. Spydig og voldelig oppførsel kan også medføres utkastelse. Ved utkastelse ringer vi hjem til foresatte, dette kan også skje på nattestid. Første person vi prøver å få tak i er opplyst nødkontakt til deltager i Geekevents.